Vandaag een vol programma tijdens het Barockfestival Sittard

<em>FUSE - Foto: © Merlijn Doomernik</em>
FUSE - Foto: © Merlijn Doomernik
Foto: © Merlijn Doomernik

De derde editie van het Barockfestival in Sittard is vandaag aan zijn vierde en voorlaatste dag begonnen. Er staan vandaag diverse concerten en uitvoeringen op het programma.

Hieronder vindt u een overzicht van de activiteiten, met links naar meer informatie op de website van De Domijnen.

Workshop Beatbox en Zangimprovisatie

Wil jij eens totaal wat nieuws uitproberen met je stem? Voelen hoe je een totaal andere invulling kan geven aan bekende songs? Schrijf je dan in voor de Workshop beatbox en zangimprovisatie van Pedro Matos.

Wat houdt de workshop in?
Deze Portugese zanger en gitarist laat je op een andere manier naar liederen kijken, luisteren en ze vooral ook anders interpreteren. De combinatie van improvisatie en het gebruik van diverse stemmogelijkheden geeft een extra dimensie aan de vertolking van een muziekstuk. Dit vergroot de veelzijdigheid van jouw zangkwaliteiten.

De workshop wordt gehouden in Poppodium Volt en duurt van 13:00 tot 17:00 uur.

Afsluiting en presentatie van de 4-daagse masterclass voor zangers

In de mooie ambiance van het Gruizenkerkje kun je komen luisteren naar het concert van de studenten van de masterclass barokinterpretatie o.l.v. Maarten Engeltjes. Dit concert vormt het eindresultaat van deze 4-daagse masterclass.
De presentatie vindt plaats in het oude Gruizenkerkje en begint om 15:30 uur.

FUSE: Grenzeloze topformatie in eigen muzikale wereld

Vergeet maar even wat je denkt te weten over klassieke muziek, violen of ongemakkelijke concertgewoontes. FUSE neemt je in no-time mee in hun muzikale wereld waarvan je achteraf pas weet dat je er behoefte aan had. Het vonkt, het prikkelt en het schuurt bij dit eigenwijze zestal met hun herkenbare geluid. Aanvang: 19:30 uur in de St.-Michielskerk

Kamermuziek in Sittards’ stadstuinen

Vanaf 21:10 uur nemen we je mee vanaf de St.-Michielskerk door de diverse stadstuinen. Je maakt een muzikale ontdekkingstocht door de tijd en door de prachtige stadstuinen waar ensembles van diverse conservatoria voor je optreden. De concerten zijn gratis bij te wonen.

Hans Dulfer Jazzband in Poppodium Volt

Barok en jazz gaan hand in hand bij het improviseren op baslijnen. Jazzmuziek mag dan ook niet ontbreken bij ons Barockfestival. Kom genieten van dit spetterend jazzconcert met Hans Dulfer, één van Nederlands bekendste en meest veelzijdige muzikanten. Hij volgt trends op de voet, maar blijft jazzmuzikant in hart en nieren. Aanvang 21:30 uur.

Hans Dulfer
Hans Dulfer
Cookieinstellingen