Wandeling zaterdag 6 juli 2019: 350 jaar Rosa…

Foto: SGN/Werkgroep Geheime Tuinen

De werkgroep geheime tuinen verzorgt iedere eerste zaterdag van de maand twéé (gratis!) wandelingen.

Sint RosaVoortaan beginnen die wandelingen niet meer om 11:30 uur, maar om 10:30 uur. Het vertrekpunt blijft gelijk: de Jardin d’Isabelle.

De ene wandeling is een reguliere wandeling, waarbij een aantal bijzondere tuinen in het centrum bezocht worden. Een goede gelegenheid om kennis te maken met het fenomeen van de geheime tuinen!

De tweede wandeling is een themawandeling, welke iedere maand een ander onderwerp heeft. Voor beide wandelingen geldt, dat ze altijd doorgaan: weer of geen weer! Maar houd daarbij wel rekening met aangepaste kleding/schoeisel. U bent van harte welkom om mee te wandelen.

De themawandeling gaat ditmaal over Sint Rosa van Lima, de patrones van Sittard. In 1669 werd Rosa van Lima zalig verklaard. Meteen werd ze in Sittard, waar een dodelijke epidemie heerste als stadspatrones benoemd. Dat is nu 350 jaar geleden! Bijzonder, want Sittard is na Lima de eerste plek in de wereld waar ze patrones werd. En dan te weten dat ze onder andere patrones is van Peru, Zuid- Midden- én Noord Amerika!

In Sittard kent iedereen de Rosakapel, maar er zijn nog meer met Rosa verbonden zaken. Die hebben niet allemaal direct met Sint Rosa te maken, of toch wél? Een aantal daarvan wordt op zaterdag 6 juli bezocht. Welkom om 10:30 uur in de Jardin d’Isabelle.

Cookieinstellingen