Schutterij HH. Marcellinus en Petrus viert 380-jarig bestaan

HH Marcellinus en Petrus, Oud-Geleen
HH Marcellinus en Petrus, Oud-Geleen
Foto: Sittard-Geleen.nieuws.nl

De Geleense Schutterij HH. Marcellinus en Petrus, die werd opgericht in 1639, bestaat dit jaar 380 jaar.

Daarmee is het de oudste vereniging binnen de voormalige gemeente Geleen. De 76 leden tellende schutterij levert een belangrijke bijdrage aan veel evenementen in Geleen. Ook neemt zij deel aan diverse schuttersfeesten, zoals het OLS en ZLF, en weet daar regelmatig mooie prijzen te winnen.

Op zondag 18 augustus organiseert de schutterij een Sjöttefeës in Awt-Gelaen. Hieraan nemen maar liefst 20 Zuid-Limburgse schutterijen deel, die vanaf 12:30 uur de feestweide op marcheren. De openingsceremonie start om 14:00 uur en wordt mede verzorgd door Harmonie St. Cecilia 1866, Gemengd Koor Zanglust en Mannenkoor Mignon.

Vanaf 14:15 uur zullen de schutterijen zich in hun historische uniformen presenteren in een optocht door Oud-Geleen. De optochtroute is als volgt: Feestterrein, Danikerstraat, Nassaustraat, Oranjelaan, Pieterstraat, Peschstraat, Oranjelaan (defile t.h.v, Jan Willenstraat), Danikerstraat, Feestterrein.

Daarna zijn de schutterijen te zien tijdens diverse wedstrijden op het feestterrein in Daniken. Ondertussen worden de bezoekers in het feestpaviljoen getrakteerd op een spetterende feestmiddag met muziek van Die Cramer Almdudler en Zaate Hermenie De Roepoepers.

Veer zeen ós in Awt-Gelaen!

Cookieinstellingen