Kan DaCapo Born geschikt worden gemaakt voor gemengd wonen?

<em>De woningen komen achter het voormalig DaCapo college</em>
De woningen komen achter het voormalig DaCapo college
Foto: beeldcitaat Google

De gemeenteraadsfractie van 50PLUS wil dat wordt onderzocht of het mogelijk is om de vrijkomende vestiging van het DaCapo College in Born geschikt te maken voor huisvesting.

Daartoe heeft de fractie het College van B&W verzocht om in samenwerking met woningcorporatie ZOwonen en zorgverlener Zuyderland een haalbaarheidsonderzoek te verrichten. Bekeken moet worden of het haalbaar is om het schoolgebouw te verbouwen tot een Woonhof met een gemengde woonvorm waar zowel senioren (appartementen op de begane grond) als junioren (appartementen op de eerste verdieping) huisvesting kunnen vinden.

50PLUS wijst op de voordelen die de locatie biedt. Zo ligt deze dicht bij een winkelcentrum, een bibliotheek, een apotheek en een huisartsenpraktijk. De bus stopt er voor de deur. Verder is er ruimte genoeg voor een moestuin voor de bewoners, mogelijk samen met de bewoners van de nabij gelegen Pergamijnlocatie. Mogelijk kunnen in samenwerking met Pergamijn ook meerdere zorgvragen worden ingevuld. De gymzaal kan voor verschillende doeleinden voor de bewoners van de Woonhof worden gebruikt.

De 50PLUS-fractie wil van het College horen of het bereid is in gesprek te gaan met ZOwonen en Zuyderland om het gewenste haalbaarheidsonderzoek te starten.

Cookieinstellingen