Ondernemers en bewoners geven deel centrum Sittard schoonmaakbeurt

Foto: Sittard-Geleen.nieuws.nl

Het Sint Rosa Festival staat voor de deur en dat trekt komend weekend weer veel gasten naar het centrum van Sittard.

Dat Sittard-Geleen graag een groene stad wil zijn weten we allemaal. Alleen staat er op veel plekken in de stad momenteel wel wat erg veel ongewenst groen. Dat komt omdat het gemeentebestuur de nodige bezuinigingen heeft doorgevoerd om tot een structureel sluitende meerjarenbegroting te kunnen komen. En daardoor woekert het groen op plekken waar je het niet wil zien. En verder slingert er nogal wat zwerfafval rond in de openbare ruimte.

Daar moet nodig wat aan gebeuren, zo vinden tal van Sittardenaren. En zeker tijdens het Sint Rosa Festival wil je als stad immers dat alles er netjes verzorgd uitziet!

Voor Jean-Paul Hameleers van hotel Merici en hotel De Limbourg reden om in actie te komen. Hij deed een oproep aan de ondernemers in het centrum, aan de horeca van de Markt, de werkgroep Geheime Tuinen, de tuinbrigade van de Agnetentuin en de VVE van de Dominicaan en die van de Rosatoren om woensdag en donderdag mee te helpen om het gebied vanaf het Kerkepad (steeg naast de Sint Michielskerk) richting Jardin d’Isabelle, Cour Solanus, de stadswal vanaf het Kerkepad tot het gebouw van de voormalige Sint Petrusschool, de Ursulinentuin inclusief de Ursulinenbegraafplaats, het Perenlaantje, het Joods monument en de stadsgracht van de Ursulinentuin tot de Sint Petrusschool onder handen te nemen.

Er wordt op woensdag 21 en donderdag 22 augustus van 08:00 tot 16:00 uur gemaaid en onkruid verwijderd. Ook wordt stamschot aan de lindes verwijderd en wordt de omgeving van zwerfafval ontdaan (Melle van Buren neemt ook zijn prikker mee!). De kantjes worden bijgewerkt en de paden aangeharkt.

Liefhebbers – lees vrijwilligers – die willen meehelpen om dit prachtige stukje binnenstad weer kleur te geven en om te toveren in het stukje stad waar iedereen van kan genieten en trots op kan zijn kunnen zich aanmelden via [email protected].

Het enige dat vrijwilligers moeten meenemen is een goed humeur en zin om samen de handen uit de mouwen te steken. De Limbourg zorgt voor de catering. Woensdagochtend wordt om 08:00 uur gestart bij het Kerkepad.

Cookieinstellingen