Nieuw aanbod cursussen geschiedenis bij Bibliotheek Ligne

Foto: Sittard-Geleen.nieuws.nl

Op 18 september start het 1e deel van de Basiscursus Geschiedenis en op 13 en 16 september start tevens de 1e helft van de cursus Geschiedenis voor gevorderden door Jan Janssen.

Alle cursussen bestaan uit 17 lessen en worden opgevolgd door een tweede helft in het komende jaar. De cursussen zijn bedoeld voor geïnteresseerden in de algemene geschiedenis. Men heeft geen specifieke voorkennis nodig. Er zal een reis door de tijd gemaakt en alle belangrijke perioden komen aan bod.

Jan Janssen was meer dan 40 jaar geschiedenisleraar aan het Sittardse Trevianum. Hij is nu met pensioen maar zijn passie en kennis voor geschiedenis steekt hij niet onder stoelen of banken. Vandaar de co-productie met De Domijnen om zijn passie over te brengen. De cursus is bedoeld voor iedereen die (hernieuwd) kennis wil maken met een aantal onderwerpen uit de geschiedenis.

cursus geschiedenisIn de basiscursus Geschiedenis komen onderwerpen aan bod uit de periode vanaf de Middeleeuwen tot en met de Eerste Wereldoorlog. Ontdekkingsreizen, Renaissance, Kerkhervorming, de Gouden eeuw, Slavernij, Industriële Revolutie, de Tachtigjarige oorlog, en de Eerste Wereldoorlog behoren tot de thema’s.

Tijdens de cursus Geschiedenis voor gevorderden komen onder meer fascisme en nationaal socialisme, de Tweede Wereldoorlog en de geschiedenis van de Verenigde Staten aan bod. De lessen worden gegeven in de vorm van Powerpoint presentaties.

  • Basiscursus 1e helft: woensdag 18 september tot en met 29 januari 2020
  • Basiscursus 2e helft: woensdag 5 februari tot en met 1 juli 2020
  • Cursus gevorderden 1e helft: vrijdag 13 september tot en met 31 januari 2020
  • Cursus gevorderden 1e helft: maandag 16 september tot en met 27 januari 2020
  • Cursus gevorderden 2e helft: vrijdag 7 februari tot en met 3 juli 2020
  • Cursus gevorderden 2e helft: maandag 3 februari tot en met 6 juli 2020

Tijdstip Basiscursus: 13:30 – 14:45 uur.
Tijdstip Gevorderden cursus: 10:00 – 11:45 uur.
Groepsgrootte: max. 15 personen

Deelname aan één helft kost € 95,00. Bij gelijktijdig aanmelden voor de volledige cursus (twee helften), betaal je € 170,00 inclusief koffie en/of thee. Meer informatie en inschrijven via de website van De Domijnen: www.dedomijnen.nl/bibliotheek.

Cookieinstellingen