Cursus China in Bibliotheek Ligne – Van eerste keizer naar Xi Jinping

Foto: De Domijnen

China, het rijk van het midden. Wat weten we van dit land, dat zo nadrukkelijk de leidende positie in de wereld wil opeisen?

Hoe moeten we Xi Jinping beoordelen? Wat is de plaats van China in de wereld, wat kan het land betekenen voor de wereld en hoe moeten we de doelen die China zichzelf stelt beoordelen? Bovenal, waardoor wordt China gedreven?

Vanaf 2 oktober maakt drs. L. Canisius in twintig bijeenkomsten met de deelnemers een reis door verleden en heden van China. Aanmelden via: www.dedomijnen.nl/bibliotheek.

Om bovenstaande vragen te kunnen beoordelen wordt op geheel eigen en indringende wijze door drs. L. Canisius een onderzoek gedaan naar de historische wortels van China, van eerste keizer tot Xi Jinping. Verleden en heden in China zijn onlosmakelijk verbonden eenheden, zonder welke we het hedendaagse China niet kunnen begrijpen.

De cursusleider L. Canisius heeft lesgegeven aan het Kleesj en daarna aan Trevianum.

De cursus start woensdag 2 oktober om 10:00 uur en duurt tot 11:30 uur. De cursus wordt gegeven in de Stijlkamer van Bibliotheek Ligne, de laatste datum is 11 maart 2020. Er is plek voor maximaal 15 deelnemers. Deelname aan deze 20-delige cursus kost 75 euro inclusief koffie of thee.

Meer informatie en inschrijven via de website van De Domijnen: www.dedomijnen.nl/bibliotheek.

Reacties

0