Oktobermaand kindermaand – ook in Kasteelpark Born

Foto: © Kasteelpark Born

Op woensdag 2 oktober viert het Kasteelpark Born alvast Werelddierendag met een feestmaal voor de dieren.

Bij een feest hoort taart. Geen slagroomtaart, want dat is niet goed voor hun gezondheid. Daarom worden er heerlijke groentetaarten gemaakt voor de wasberen, de varkens en de neusberen. Voor de parkieten en papegaaien worden fruitslingers gemaakt en voor de apen verrijkingsfrisbees. Lees verder onder de foto.

feestmaal op werelddierendag

Wil je ook meehelpen?

Kom dan vanaf 13:00 uur naar het Kasteelpark. We beginnen het feestmaal te bereiden bij de wasberen. Je mag zelf fruit en groente, zoals druiven, sinaasappels, mango, komkommer, broccoli en witlof meenemen. Hazelnoten, walnoten, grote dennenappels en beukennootjes zijn ook welkom. Wortelen, appels, peren en brood zijn er genoeg op het park. Voer dat je meeneemt moet vers zijn en bijvoorbeeld geen rotte plekken of schimmel hebben. De parkmedewerker geeft aan of je je eigen meegebrachte fruit/groente goed genoeg is om te gebruiken. Fruit en groente die niet meteen gebruikt kunnen worden (omdat er al genoeg eten is gemaakt) wordt bewaard om de dag erna aan de dieren te voeren.

Rond 14:45 uur worden de taarten tijdens de publieksvoeding door de dierverzorger aan de dieren gevoerd. Ook worden daarna de fruitslingers opgehangen in de doorloopvolière.

Kinderboekenweek: Reis mee!

Op 2 oktober start de landelijke kinderboekenweek. Tijdens dit tien dagen durend evenement zijn er in het hele land allerlei activiteiten rondom een thema. Dit jaar is het thema Reis mee! en ook Kasteelpark Born haakt aan. Er is een leuke speurtocht uitgezet dwars door het park. Tijdens deze tocht kom je van alles te weten over de manieren hoe dieren bewegen, wat ze op reis doen en hoe ze omgaan met verschillende omgevingen.

Openingstijden

Kasteelpark Born is dagelijks geopend van 10:00 tot 18:00 uur. De entree bedraagt € 6,00 voor kinderen en € 8,50 voor volwassenen. Gehandicapten en 65+ betalen € 6,00. Aan de kassa zijn voerzakjes te koop.

stinkdier

Cookieinstellingen