Eerste live-uitzending van Tijd voor Max op toer vanaf de Markt in Sittard

Jeanine Janssen, Kim Schmitz en Petra Stienen aan tafel bij Max
Jeanine Janssen, Kim Schmitz en Petra Stienen aan tafel bij Max
Foto: Sittard-Geleen.nieuws.nl

Vanaf een op maandag altijd rustige Markt in Sittard werd vanmiddag live het programma Tijd voor Max op toer uitgezonden.

Het populaire tv-programma wordt ’s middags om 17:15 uur uitgezonden en dagelijks door zo’n 500.000 mensen bekeken. Normaliter wordt de uitzending verzorgd vanuit de studio in Hilversum, maar vier weken per jaar kiest Max een buitenlocatie van waar gedurende een week de uitzendingen plaatsvinden. De Markt van Sittard is dit jaar één van die locaties.

Vandaag waren behalve zanger Dries Roelvink en de acteurs Maartje van de Wetering en Porgy Franssen een viertal Limburgse dames te gast in het programma.

Zo mocht de in Sittard geboren Jeanine Janssen als ombudsvrouw voor Max iets vertellen over de gevolgen van het omvallen van reisorganisatie Thomas Cook en kwamen en passant ook haar herinneringen aan haar geboorteplaats Sittard voorbij.

Wethouder Kim Schmitz onderstreepte het belang van sociale cohesie bij het voorkomen van eenzaamheid en vestigde de aandacht op de Week tegen Eenzaamheid (die volgens haar beter de Week van het Samenzijn gedoopt had kunnen worden) die van 1 tot en met 8 oktober wordt gehouden.

Het in Roermond geboren Eerste Kamerlid (D66) en Arabiste Petra Stienen ging in op haar nieuwe boek ‘Vergroot je charisma’. En kookboekenschrijfster Janneke Philippi uit Margraten bereidde op de Markt een aantal lekkere salades met ingrediënten van Limburgse bodem.

De uitzendingen van Tijd voor Max op toer vinden deze week nog dagelijks tot en met vrijdag 27 september plaats vanaf de Markt. Bij slecht weer wordt het programma live uitgezonden vanuit het Phillokaal aan de Gats.

Cookieinstellingen