Oktoberfeest: de eerste tent wordt opgebouwd

Foto: Sittard-Geleen.nieuws.nl

De voorbereidingen voor de vijftiende editie van het Oktoberfeest van Sittard, oftewel het grootste najaarsfeest van het zuiden, zijn al ruim een jaar bezig.

Ze spelen zich grotendeels af achter de schermen. Maar zo’n twee weken voordat het feest in alle hevigheid losbarst wordt het ook steeds zichtbaarder in de openbare ruimte. De stad wordt versierd. Op en rond het feestterrein wordt onkruid gewied, het gras gemaaid en zwerfvuil opgeruimd. En er wordt gebouwd aan tenten en kermisattracties.

Vandaag werd aan de Haspelsestraat begonnen met het opbouwen van de eerste feesttent: het geheel nieuw ontworpen Brand Weizen Paviljoen, de grootste feesttent die op het Oktoberfeestterrein op de schootsvelden komt te staan. De nieuwe tent is speciaal voor het Oktoberfeest ontworpen door de bekendste tentenbouwer van Nederland, de firma Neptunus uit Kessel. Lees verder onder de foto.

Neptunus uit Kessel bouwt het nieuwe Brand Weizen paviljoen op.

Het Oktoberfeestterrein is dit jaar vanwege de bouw van een woon/zorgcentrum langs de Odasingel minder groot dan voorgaande jaren. Daarom is het nieuwe Brand Weizen paviljoen minder lang dan vorig jaar, maar wel voorzien van een etage.

Behalve een viertal feesttenten op de schootsvelden staan er van 11 tot en met 16 oktober weer vele tientallen kermisattracties in de binnenstad De kermis van het Oktoberfeest 2019 begint op vrijdagmiddag 11 oktober om 16:00 uur te draaien. Na de installatie van Miss Oktoberfeest 2019 vindt de traditionele Oktoberfeestparade plaats en aansluitend wordt in het nieuwe Brand Weizen paviljoen officieel het eerste vat aangeslagen. En vervolgens is het zes avonden en dagen lang feest!

Medewerkers gemeente zorgen dat de schootsvelden er weer keurig bijliggen.
Cookieinstellingen