Schatjes kijken naar schatten

Foto: Sittard-Geleen.nieuws.nl

Wil je later archeoloog worden? Kom dan op 11, 12 of 13 oktober met je ouders, broertjes en zusjes of met opa en oma naar De Vondst, het Limburgs Archeologisch Centrum van Limburg in Heerlen.

Dan kun je zelf opgravingen doen en leren bepalen uit welke tijd je eigen vondst dateert.

Limburg puilt namelijk uit van archeologische vondsten; aardewerk, metaal of glas, maar ook botten van onze voorouders. Al die vondsten worden bewaard in het spiksplinternieuw archeologische centrum; de Vondst in Heerlen. Dat is nu hét archeologisch centrum van Limburg. De Vondst doet dan ook prominent mee aan de nationale archeologiedagen in het weekeinde van 11, 12 en 13 oktober.

Zo zijn er op alle drie dagen lang speciale rondleidingen in De Vondst, maar ook in het restauratieatelier van Restaura. Hier worden waardevolle archeologische vondsten gerestaureerd, zoals een prachtig Noormannenzwaard.

Er is ook een speciale expo ingericht over de bevrijding van Heerlen, nu 75 jaar geleden. Er wordt een escape game Schat van het Verleden gespeeld. Het unieke verhaal van de zegel van Walram & Elisabeth wordt verteld. Kortom een leuk uitje voor jong en oud.

Wil je behalve De Vondst nog meer zien aan archeologische schatten? Ga dan naar de overkant van de weg. Daar ligt het Thermenmuseum, een museum gebouwd boven op een Romeins badhuis.

Meer informatie

Bron: Provincie Limburg

Cookieinstellingen