Limburgs lekkerste amandel- en gevulde speculaas komt van Mestrom

Filiaal bakkerij Mestrom aan de Bloemenmarkt in Geleen Lindenheuvel
Foto: beeldcitaat Google

De speculaas van Bakkerij Mestrom uit Geleen, Borne en Sittard zijn tijdens een vakwedstrijd voor ambachtelijke (banket)bakkers op woensdag 25 september 2019 uitgeroepen tot de lekkerste amandel- en gevulde speculaas van Limburg.

In het Congrescentrum Nieuwegein werden maar liefst 275 ambachtelijke bakkersproducten gekeurd door een vakjury en een consumentenpanel. Deze kozen per provincie een winnaar. Bakkerij Mestrom kreeg het hoogste gemiddelde cijfer in Limburg.

De jury was unaniem lovend over de smaak van de speculaas van Bakkerij Mestrom. Naast smaak werd er door de vakjury ook gekeken naar vorm, model, kleur, bakaard, brosheid en aroma. De consumentenjury weegt naast smaak ook punten als uiterlijk, verpakking, uitstraling en de verkoopprijs mee.

Met duidelijke trots en een brede glimlach werd de award door Roy Mestrom in ontvangst genomen. Als bakker is hij samen met zijn team verantwoordelijk voor alle heerlijke producten in de winkel en dus ook voor speculaasproducten die ter keuring werden aangeboden. Hij reageert: “Meedoen aan wedstrijden is altijd spannend. Van de vakjury weet je ongeveer waar ze op letten, dat zijn net zulke vakmensen als wij. Van een consumentenpanel weet je minder goed wat je kan verwachten. Plus dat er natuurlijk nog een groot aantal collega-bakkers hun best doen om een winnend product in te leveren. Het niveau was dit jaar erg hoog, heb ik begrepen. Wij zijn dan ook enorm trots op ons kampioenschap.”

Reacties