Nederland Leest Wolkers in Bibliotheek De Domijnen

Foto: Sittard-Geleen.nieuws.nl

Op 1 november is de grootste bibliotheekcampagne van Nederland van start gegaan: Nederland Leest.

Daarin dit keer aandacht voor duurzaamheid én een bloemlezing van natuurverhalen van Jan Wolkers, getiteld Winterbloei. Deze bundel geven de bibliotheeklocaties van De Domijnen tijdens Nederland Leest cadeau aan de bezoekers, zolang de voorraad strekt.

November in het teken van duurzaamheid

Daarnaast zullen er diverse activiteiten worden georganiseerd rondom duurzaamheid, zoals de expositie Mooi Stuk, Ode aan de reparatie en de creatieve workshops T-shirt tas maken en een sleutelhanger maken van rubber van een fiets binnenband.

Winterbloei – Jan Wolkers

De geschenkbundel Winterbloei is een bloemlezing van dagboekfragmenten, gedichten, verhalen en foto’s van Jan Wolkers. Een aantal van deze verhalen zijn nooit eerder gepubliceerd. Biograaf en schrijver Onno Blom (De Bezige Bij) stelde deze bundel samen en schreef het inleidende essay. De verhalen van Wolkers worden vergezeld door persoonlijke en actuele columns van Aaf Brandt Corstius (Meulenhoff) en Nederland Leest ambassadeur Ronald Giphart (De Bezige Bij) schreef het voorwoord. Zowel leden als niet-leden krijgen de geschenkbundel tijdens Nederland Leest van De Domijnen cadeau (op=op).

Nederland Leest leesclubs

Om iedereen kennis te laten maken met het plezier van samen lezen, organiseert Hebban in samenwerking met de Nederlandse bibliotheken online leesclubs om Winterbloei van Jan Wolkers te bespreken.

Bibliotheek De Domijnen Sittard heeft zijn eigen online leesclub waarbij mensen zich kunnen aanmelden om samen het boek te lezen en te discussiëren.

Evenementen in de bibliotheek

Tijdens Nederland Leest worden in Bibliotheek De Domijnen allerlei evenementen georganiseerd in het kader van duurzaamheid. Dit is het programma in november:

  • Mooi Stuk, Ode aan de reparatie is een pop-up tentoonstelling die speciaal gemaakt is ter gelegenheid van het 10-jarig bestaan van de Repair Café’s. De tentoonstelling zet de blik van de reparateur op onze materiële cultuur centraal en wil verleiden tot nadenken over onze eigen omgang met spullen in huis en over dingen die we hebben weggegooid.
    Bibliotheek Ligne, vrijdag 8 november tot en met 7 december, gratis toegankelijk tijdens openingstijden.
  • Workshop T-shirt tas maken
    Riëlle Konings laat je zien hoe je van een oud afgedankt t-shirt een leuk en handig tasje maakt. Deze workshop voor kinderen vanaf 8 jaar is op 23 november 14:00 uur in Leeswinkel Stein en op 30 november 14:00 uur in Leeswinkel Echt. Vooraf aanmelden bij de betreffende locatie.
  • Workshop Sleutelhanger van fietsband maken
    Onder leiding van Harambee maken de deelnemers van een oude fiets binnenband een prachtige sleutelhanger. Woensdag 20 november 14:00 uur kun je in Leeswinkel Beek deze workshop volgen en op zaterdag 23 november 14:00 uur in Leeswinkel Geleen.

Aanvullingen op het programma in het kader van Nederland Leest worden gecommuniceerd via www.dedomijnen.nl/bibliotheek/agenda.

Cookieinstellingen