Nieuwe vorst voor VV De Havebüle

Foto: © VV De Haverbüle

Nieuwe Vorst bij VV De HaverbüleOp vrijdagavond 15 november 2019 heeft Vastelaoves Vereiniging De Haverbüle in Munstergeleen Noël Mennen geïnstalleerd als nieuwe Vorst.

Dat gebeurde onder toeziend oog van vastelaovendminnend Munstergeleen. Noël Mennen is de opvolger van Vorst Nico (Bemelmans). De terugtredende Vorst droeg zijn tekenen van waardigheid – de scepter, de veren en de vorstenketting – over aan Noël.

Oud-vorst Nico blijft actief in de Raad van Elf van VV De Haverbüle.

Zowel Nico als Noël zijn al de nodige jaren actief in het Munstergeleense carnaval. Vorig jaar vierde dit tweetal hun 11-jarig lidmaatschap van de vereniging. Nico was in 2008 prins in ‘t Haverriek en droeg 6 jaar lang de vorstenketting. Noël was prins in 2015 en was eerder secretaris van VV De Haverbüle.

Met de installatie van Noël (Mennen) luidt VV De Haverbüle een nieuw tijdperk in. Dat dragen ze het hele seizoen uit met hun nieuwe motto ‘Veer doon ’t Waer’ een verwijzing naar het inluiden van een nieuwe vorstperiode. Het motto is tegelijkertijd een verbastering van ‘veer doon ’t weer’ waarmee de vereniging aangeeft dat de vastelaovend in ’t Haverriek nog steeds bruist.

Reacties

Cookieinstellingen