Sabic brengt brochure uit over naftakraker Olefins 4

Fakkel Olefins 4
Fakkel Olefins 4
Foto: Sittard-Geleen.nieuws.nl

Naftakraker Olefins 4 van Sabic – ook bekend als Nak4 – heeft in de maanden augustus, september en oktober de zesjaarlijkse Turn Around ondergaan.

Deze Turn Around is een ingrijpende onderhouds- en revisiebeurt, waarbij de kraakinstallatie uit productie wordt genomen. Aan de voorbereiding ervan gaat een lange tijd vooraf en bij de uitvoering ervan waren meer dan 2400 medewerkers en aannemers betrokken.

Toen de kraker na de Turn Around weer werd opgestart deden zich een aantal onvoorziene storingen voor die tot veel geluids-, en lichtoverlast hebben geleid. Ook was er sprake van overlast door trillingen. Door de storingen duurde het opstarten bovendien langer dan was voorzien.

Sabic geeft op de website van Chemelot aan de overlast zeer te betreuren en niets liever dan een goede buur te willen zijn die hinder en ongemak zoveel mogelijk wenst te voorkomen.

Om meer begrip te krijgen voor wat een naftakraker doet, waarom er soms moet worden gefakkeld en wat er dan precies gebeurt geeft Sabic in een folder antwoord op een aantal veelgestelde vragen.

Cookieinstellingen