Volle Gaas Ikkelder Limburgs Kampioen Zaate Hermeniekes 2019

LKZH 2019
LKZH 2019
Foto: LKZH Born

Na een uitverkochte Limburgse avond, die vrijdag plaatsvond, werd zaterdagavond in Born in een eveneens bomvolle feesttent het LKZH gehouden.

Het driedaagse evenement wordt dit jaar georganiseerd door de Bornse zaate hermenie Mörge geit baeter, de winnaar van het LKZH in 2018. Dit jaar namen maar liefst 18 zaate hermeniekes aan het kampioenschap deel. De titel komt toe aan Volle Gaas uit Eckelrade, dat dit jaar voor het eerst meedeed aan dit niet al te serieuze maar wel oergezellige kampioenschap en prompt met de titel ging strijken. Volgend jaar vindt het LKZH dan ook plaats in Eckelrade.

Tweede werd Zaate Hermenie Jonge Klaore uit Nieuwstadt en de derde plek was voor Zaate Hermenie Nuchter Vertroch uit Grevenbicht. Alle andere kapellen en zaate hermeniekes eindigden op een gedeeld vierde plaats. De publieksprijs was voor Zaate Hermenie Neet te Blaoze uit Obbicht, Neuge Pils Eine Sjoes uit Einighausen werd beloond met de titel ‘meest authentieke kapel van de avond’. Zaate Hermenie Sjtrontj Vervaelendtj uit Baakhoven kreeg het etiket van ‘Zaatste Hermenie’.

Vanmiddag sluit het festijn af met de halve finale van het Kinjer Vastelaovend Leedjesfestival.

Geplaatst door LKZH 2019 Bor op Zaterdag 16 november 2019

Cookieinstellingen