Tapperie De Gats pakt na de euforie de handschoen weer op!

Foto: Sittard-Geleen.nieuws.nl

“Vorig jaar was het al een schok, als nieuwkomer gelijk op plek 9 de top-10 van de Misset Café Top-100 binnenstormen. Hadden we totaal niet verwacht!”

Dat zegt Frank Braam, een paar dagen nadat Tapperie De Gats door Misset werd aangewezen als het op-één-na-beste café van Nederland. De tweede plaats van dit jaar maakt duidelijk dat die negende plek in 2018 geen toeval was. “Op de Oktoberfeestmaandag kregen we opnieuw bezoek van de jury van de Top-100 en toen wisten we dat we de top-5 hadden gehaald,” vervolgt de uitbater tussen het ontvangen van het zoveelste boeket bloemen – “help, de vazen zijn op,” laat zijn partner Sanne zich ontvallen – en het tigste felicitatietelefoontje door.

Zie ook: Tapperie De Gats op plek 2 Misset Café Top 100

De Gats had al veel eerder mee willen dingen naar een goede klassering in de Top-100, maar de eerste keer werd niet voldaan aan de voorwaarde dat de zaak tenminste een jaar open moest zijn en ook het tweede jaar werd de aanmelding geweigerd omdat er iets was gewijzigd in de deelnamevoorwaarden. Vorig jaar lukte het allemaal wel. “En als je dan tijdens de prijsuitreikingsavond staat te wachten op het moment dat de naam van jouw zaak voorbij komt dan gaat je hart steeds harder te keer naarmate het langer duurt. Dat was dit jaar trouwens nog een factor 10 erger.”

Het juryrapport was bijzonder lovend over de manier waarop Frank, Sanne en hun team hun fraaie kroeg op de Sittardse Markt runnen. “Op een paar kleine puntjes van kritiek na hebben we ontzettend goed gescoord. Het is nu zaak om dat niveau vast te blijven houden en om ook nog die paar laatste kleine onvolkomenheden weg te poetsen. Het lijkt het hele team helemaal geweldig om ooit een keer op nummer één in de Misset Café Top-100 van Nederland te eindigen.”

Cookieinstellingen