Pop-up tentoonstelling Mooi Stuk! Ode aan de reparatie.

Foto: Sittard-Geleen.nieuws.nl

De reizende pop-up tentoonstelling ‘Mooi Stuk! Ode aan de reparatie’ is speciaal gemaakt ter gelegenheid van het 10-jarig bestaan van de Repair Cafés.

In deze expositie, die u nog tot en met 7 december keunt bezoeken bij bibliotheek Ligne in Sittard, wordt een aantal alledaagse objecten op museale wijze getoond waarbij de kijker via een audiotour kan luisteren naar de analyses en inzichten van reparateurs.

Weggooien? Mooi niet!

In Nederland gooien we ontzettend veel weg. Ook dingen waar bijna niets mis mee is en die na een eenvoudige reparatie weer prima bruikbaar zouden zijn. Helaas zit repareren bij veel mensen niet meer in het systeem. Repair Cafés zorgen ervoor dat minder spullen op de afvalberg terechtkomen en laten zien dat veel spullen na reparatie nog een hele tijd mee kunnen. Repareren bespaart geld en kostbare grondstoffen en draagt bij aan de beperking van CO2-uitstoot. Maar repareren is ook leuk en vaak heel gemakkelijk.

Dat laten Repair Cafés zien, al 10 jaar lang.

De tentoonstelling zet de blik van de reparateur op onze materiële cultuur centraal en wil verleiden tot nadenken over onze eigen omgang met spullen in huis en over dingen die we hebben weggegooid. En wie weet stimuleert het een Repair Café te bezoeken of zelf een aan de slag te gaan.

Heeft u een kapot koffiezetapparaat, strijkijzer, kapotte kleding, een ontregelde laptop of andere kapotte huishoudelijke apparatuur? Gooi het niet weg maar ga langs bij een Repair Café en kijk of het gerepareerd kan worden.

Er zijn Repair Cafés in Beek, Echt, Susteren, Munstergeleen, Oirsbeek, Sittard en Stein-Nieuwdorp. Een overzicht van wanneer en waar ze actief zijn is te vinden op de website www.repaircafe.org.

De tentoonstelling wordt gecureerd door Joanna van der Zanden i.s.m. Tom Loois.
Presentatie displays ontworpen door Jasmijn Muskens.
Grafische items in de tentoonstelling worden vormgegeven door Atelier Roosje Klap (ARK).

poster pop-up expositie Mooi Stuk

Cookieinstellingen