Vrijdagavond drukte verwacht tijdens Kerstmarkt Broekstraat

Foto: Kerstmarkt Broekstraat Sittard

Vrijdagmiddag om 17:00 uur is het weer zover: dan gaat de vierde editie van de inmiddels wijd en zijd bekende kerstmarkt Broekstraat en omgeving van start.

Het wordt weer een geweldige editie met als hoogtepunt het optreden van operazanger Martin Hurkens. Dit optreden vindt plaats van 19:30 tot 20:00 uur vanaf een podium aan de Vijverweg met als decor de kerstmarkt aan de overkant van de vijver. De muzikale klanken zullen dan over de vijver richting kerstmarkt galmen.

Langs de route vanaf de Broekstraat via het voetpad Vijver – Molenweg, scouting en vervolgens naar de Vief Heringe en Ophovenerhof staan ongeveer 60 kramen met kerstgerelateerde spullen. Naast de vertrouwde kraamhouders zult u ook ongeveer de helft nieuwe aantreffen. U bent dus volop in de gelegenheid om al slenterend uw kerstspulletjes te kopen. Lees verder onder de foto.

Kerstmarkt Broekstraat Sittard

Er is een leuk programma met onder andere koor Sound 70, kerstensemble fanfare St. Jan, Stevi Events, Luna Events met haar kleurrijke en verlichte caravan, Dance on Fire, kapel Niks Dao, Zithaler, Anya featuring Afghaan Zabih Asmaie, voordracht/performance rond gedicht van Toon Hermans: ‘Als de liefde niet bestond’ en natuurlijk het huis van de Kerstman. Langs de gehele route zult u verrast worden door levende figuren uit het kerstverhaal.

Op diverse locaties wordt ook gezorgd voor spijs en drank met onder andere Glühwein, warme chocolade, speciaal bier, wafels, Reibekuchen, gebakken champignons en andere zeer culinaire hapjes. Dit alles wordt verzorgd door bewoners zelf, restaurant Danas, Jacco Walraven, Tapperij de Gats, Coffee Mundo, Stroopz en Tony’s Reibekuchen. Lees verder onfer de foto.

Kerstmarkt Broekstraat Sittard

Kom te voet, op de fiets of met de bus!

In verband met de te verwachte drukte worden de bezoekers verzocht zoveel mogelijk met openbaar vervoer (bushalte kerk Leyenbroekerweg), te voet of per fiets te komen. Bij zorgboerderij De Ophovenerhof aan de Molenweg is een fietsenstalling ingericht.

Weinig parkeerruimte in de omgeving

In de buurt zijn de parkeermogelijkheden minimaal en parkeren is alleen beperkt toegestaan langs de Vijverweg, Molenweg, Heerlenerweg (nabij subkampje) en overkant Leyenbroekerwerg, theater KC 138, Kapellerweg en buurt Kollenberg.

Parkeren is verder mogelijk op het parkeerterrein tegenover de Baenje, achter het gemeentehuis. Van hieruit is het naar de Broekstraat maar een korte wandeling langs of door het monumentale stadspark.

Verkeersmaatregelen

In goed overleg met de gemeente wordt van 14:00 tot 21:00 uur eenrichtingsverkeer ingesteld op de Molenweg en Vijverweg vanaf de kruising Geleenstraat-Berkenweg-Molenweg richting Broekstraat en Vijverweg tot aan de Bernhardlaan.

Van 19:30 tot 20:15 uur wordt deze route helemaal afgesloten in verband met een optreden van operazanger Martin Hurkens.

Martin Hurkens

Cookieinstellingen