Sjtoumcursus Zittesj sjrieve van Veldeke krènk Zitterd

Foto: Sittard-Geleen.nieuws.nl

Schrijft u regelmatig in het Sittards dialect, maar twijfelt u vaak hoe u een woord in correct Zittesj spelt?

Sjtoumcursus Zittesj sjrieveDan is het goed te weten dat Veldeke krènk Zitterd u daar graag bij wil helpen en wel met de Sjtoumcursus Zittesj. Op een laagdrempelige manier krijgt u in die korte cursus uitleg over de spelling van het Sittards en hoe woorden in het Sittards geschreven dienen te worden. Daarbij conformeert Veldeke krènk Zitterd zich aan de Spelling 2003 voor de Limburgse Dialecten.

“Zeker rond de carnaval horen wij vaker dat mensen twijfelen of zij de juiste Sittardse spelling hanteren. Deze Sjtoumcursus heeft als thema Vastelaovend, dus wellicht wordt uw vraag op deze avond beantwoord,” aldus Patrick Werdens van Veldeke krènk Zitterd.

De Sjtoumcursus vindt plaats op donderdag 9 januari 2020 om 20:00 uur in de bovenkamer van café Schtad Zitterd op de Markt. Deelname is gratis, maar in verband met de beperkte ruimte wordt vooraf aanmelden aangeraden. De cursus wordt verzorgd door Patrick Werdens, secretaris van Veldeke krènk Zitterd.

Aanmelden voor de Sjtoumcursus kan door vóór 7 januari een e-mail te sturen aan [email protected]. Wacht niet te lang, want vol is vol!

Cookieinstellingen