Uit het Zuiden – schrijversbezoek Carine Crutzen

Foto: De Domijnen

Op dinsdag 28 januari geeft Carine Crutzen een lezing in Filmhuis De Domijnen over haar autobiografisch boek Uit het Zuiden. Ze wordt geïnterviewd door Jules Roosenboom.

Net na het overlijden van haar moeder kwam actrice Carine Crutzen, tijdens een opvoering van Tsjechovs De kersentuin, tot het besef dat ze inmiddels ‘ouderloos’ door het leven ging. Alleen met haar herinneringen die ze niet meer kon delen, besloot ze in het leven van haar ouders te duiken. Het project bleek veel meer te zijn dan een verwerkingsproces.

Ze nam een tijdje afstand van theater, film en tv, trok huiswaarts en begon in een vakwerkhuisje, gelegen in het landschap van haar jeugd, te schrijven aan een autobiografische roman: Uit het zuiden.

Carine Crutzen over het schrijven van haar debuut: “Het nest waaruit je komt, is zó bepalend”

Actrice Carine Crutzen (Heerlen, 1961) begon aan een opleiding psychologie, maar verruilde die voortijdig voor de Toneelacademie in Maastricht. Na haar afstuderen kwam ze onder andere terecht bij Hollandia, Toneelgroep Appel en Suburbia. Op televisie en het witte doek kreeg ze grote bekendheid door haar rollen in onder meer Oud Geld, De Daltons en Majesteit. In laatstgenoemde vertolkte ze de rol van Koningin Beatrix. Naast acteren schrijft Crutzen onder andere columns voor The Post Online. Hoewel haar stem nu weinig zuidelijks verraad, is Crutzen een trotse Limburger.

De schrijfster wordt geïnterviewd door Jules Roosenboom in Filmhuis De Domijnen op dinsdag 28 januari, aanvang 19:30 uur. Georganiseerd in samenwerking met Boekhandel Krings. Tickets vooraf te boeken via www.dedomijnen.nl/bibliotheek.

Cookieinstellingen