Themabijeenkomst bij Zuyderland: orgaanaantasting bij sarcoïdose

Op woensdag 12 februari kunt u bij Zuyderland Medisch Centrum in Heerlen een themabijeenkomst bijwonen over orgaanaantasting bij sarcoïdose.

De bijeenkomst wordt gehouden met medewerking van de Sarcoïdose Belangenvereniging Nederland (SBN).

Sarcoïdose is een relatief zeldzame ziekte waarbij ontstekingen ontstaan door ophopingen van witte bloedlichaampjes in organen en weefsels. Wat zijn de klachten, hoe wordt de diagnose gesteld en welke behandelmogelijkheden zijn er? Wat zijn de nieuwste inzichten?

De longen zijn het vaakst betrokken bij sarcoïdose, maar ook andere organen zoals de ogen. In deze bijeenkomst wordt in het bijzonder aandacht besteed aan oogsarcoïdose (uveïtis).

Een sarcoïdose-ervaringsdeskundige vertelt haar verhaal over begrip, onbegrip, hoop, vertrouwen, kansen en het realiseren van doelen.

Sprekers

  • Drs. Michiel de Vries, longarts Zuyderland Medisch Centrum
  • Drs. Jolanda de Jong, oogarts Eyescan
  • Esther Crombag, ervaringsdeskundige sarcoïdose

Locatie

Zuyderland Medisch Centrum, locatie Heerlen. Parkeren kan (voor eigen rekening) in de parkeergarage. Volg de bewegwijzering naar het Auditorium, tweede verdieping (ruimte 50).

Informatie en aanmelden

De bijeenkomst wordt gehouden op woensdag 12 februari om 19:00 uur en eindigt rond 21:30 uur. Inloop – koffie en vlaai staan klaar – vanaf 18:30 uur. Toegang is gratis. Aanmelden kan tot uiterlijk twee werkdagen van tevoren via www.zuyderland.nl/themabijeenkomsten

Let op: het aantal plaatsen is beperkt. Wanneer er te veel aanmeldingen zijn, ontvang u daarover bericht.

Eventuele vragen kunt u mailen naar [email protected].

Cookieinstellingen