Nieuwe website voor Optoch Kommitee Zitterd

Foto: Sittard-Geleen.nieuws.nl

Het OKZ – Optoch Kommitee Zitterd – heeft sinds kort een vernieuwde website op het bekende adres optoch.nl.

Daar vinden carnavalisten alle informatie over deelname aan en inschrijving voor de verschillende optochten – Kènjeroptoch, Grote Optoch en Sjörkarre Optoch – en over de routes van die optochten.

De website is weliswaar vernieuwd, maar de routes van de verschillende optochten blijven gelijk aan die van afgelopen jaar. Toen was er wel een grote wijziging wat betreft de Grote Optoch die ertoe heeft bijgedragen dat de bonte stoet beter – gelijkmatiger en met minder läöker – door de straten van het centrum bewoog.

Tevens is er een tweede editie van de Sjörkarre Optoch, waarmee bezitters van een kruiwagen worden uitgedaagd om hun carnavalsidee ludiek vorm te geven, waarbij de kruiwagen als vehikel dient. Voorwaarde is wel dat de sjörkar is verlicht, want de stoet trekt in het donker vanaf het Kerkplein via het Kerkstraatje en de Limbrichterstraat naar de Markt, waar het geheel spontaan desintegreert ten gevolge van korte of langere drinkpauzes bij een van de vele café’s. De eerste editie tijdens carnaval 2019 werd gehouden ter gelegenheid van het 5×11-jarig bestaan van het OKZ en leverde naast schitterende creaties ook veel publieke belangstelling en waardering van de toeschouwers op, alle reden dus om er voorzichtig een vervolg aan te geven.

Een ander idee van het OKZ heeft ertoe geleid dat sinds een paar jaar in de Kènjeroptoch Vastelaoveskèrkes meetrekken. Dat zijn mini-carnavalswagens die op handkracht worden meegetrokken in de kinderoptocht. Doel van het kèrkesprojek was om leerlingen van basisscholen onder begeleiding van ervaren bouwers aan het métier van wageboewer te laten ruiken. Ook dit jaar werken weer diverse kinderen in de optochthal of thuis aan een creatie die in de kinderoptocht te bewonderen zal zijn.

  • datum Kènjeroptoch: zondag 16 februari, start 13:33 uur
  • datum Grote Optoch: zondag 23 februari, start 12:55 uur
  • datum Sjörkarre Optoch: maandag 24 februari, start 20:11 uur
Cookieinstellingen