Vandaag en morgen niet naar school!

Foto: Sittard-Geleen.nieuws.nl

Je zag vandaag opvallend veel kinderen op plekken en tijden waarop je die normaal niet tegenkomt omdat ze dan op school horen te zitten.

De meeste scholen in Nederland waren vandaag ten gevolge van de landelijke staking van leraren in het basisonderwijs dan ook gesloten. Vrijdag is dat trouwens ook het geval.

En omdat er onvoldoende plek was in de reguliere kinderopvang werden er links en rechts initiatieven ontplooid om de kinderen een alternatief voor school te bieden. Daarvoor zorgde onder meer Petje af Zuid-Limburg, door met een aantal scholieren bezoekjes te brengen aan supermarkt Jan Linders, aan twee kledingwinkels en aan een restaurant in Geleen, zodat de kinderen een idee konden krijgen wat werken in een winkel of restaurant zoal met zich meebrengt.

In de Sittardse optochthal konden kinderen vandaag creatief aan de slag. Een aantal kinderen komt daar al wekelijks op woensdagen en zaterdagen om aan hun vastelaoveskerke te werken en waren er vandaag ook weer om verder te werken aan hun creatie. Het kerkesprojek is een van de activiteiten van het Sittardse Optoch Kommitee om de jeugd te interesseren voor het bouwen van carnavalswagens. Een andere activiteit is het geven van een les op school over het wagenbouwen inclusief een excursie van schoolkinderen naar de optochthal. Daar kunnen de kinderen dan de kwast ter hand nemen om een houten vogel te beschilderen, die deel gaat uitmaken van een apart vastelaoveskerke dat op zondag 16 februari is te bewonderen in de Sittardse kinderoptocht.

kerkesprojek

Cookieinstellingen