Ruim 100 vossen gedood in en rond Limburgse korenwolfgebieden

Foto:

Het gebied van de Kollenberg in Sittard is een van de weinige plekken in Nederland waar de korenwolf, een flink formaat hamster, in het wild voorkomt.

korenwolfDe grootste vijand van dit beschermde diertje is de vos. En die is in Nederland al jaren aan een opmars bezig.

Jagers mogen in korenwolfgebieden de vossen afschieten. Korenwolfwereld, het informatieblad van de Limburgse Korenwolfcommissie, meldt dat jagers van Wild Beheer Eenheid De Hondskerk* het afgelopen jaar in en om gebieden in de provincie waar de korenwolf voorkomt ruim 100 vossen hebben doodgeschoten, ter bescherming van de korenwolf. Een van die gebieden is de Kollenberg bij Sittard.

Vanaf 1 januari tot 1 juli trekken jagers er meerdere keren per week in de avond en nacht op uit om vossen af te schieten. Daarbij mogen ze van de overheid gebruikmaken van een auto en andere ondersteunende middelen zoals kunstlicht en warmtebeeldapparatuur, zo laat Korenwolfwereld weten.

* WBE De Hondskerk heeft per januari 2019 een oppervlakte van 4834.78 hectare.Grenst aan 6 andere WBE’s, en omvat een deel van de gemeenten Heerlen, Beek, Schinnen, Brunssum, Sittard-Geleen, Nuth en Onderbanken.

Cookieinstellingen