Kènjer Sjurie Zitterd geïnstalleerd door LVK winnaar Spik en Span

De kinderoptocht in Sittard is er vooral vóór en dóór de kinderen. Na de succesvolle primeur van vorig jaar zal ook dit jaar een Kènjer Sjurie meejureren in de Kènjeroptoch Zitterd.

Deze Kènjer Sjurie bestaat dit jaar uit 7 kinderen tussen de 10 en 12 jaar. “We vragen hierbij de medewerking van enkele basisscholen uit onze stad om leerlingen af te vaardigen voor de Kènjer Sjurie. Dit zal ieder jaar rouleren”, aldus voorzitter van de ‘grote sjurie’ Astrid Verblakt. “We hebben vorig jaar vele positieve reacties ontvangen op dit nieuwe initiatief en zien dat de kinderen erg enthousiast hun juryrol vervullen. Een heuse traditie lijkt hiermee geboren.”

Kènjersjurie
Op de eerste rij zes van de zeven leden van de Kènjer Sjurie, linksachter Spik en Span

Jurering

Tijdens de optocht jureert de Kènjer Sjurie samen met de ‘grote’ jury de deelnemende ‘kèrkes’ (wagentjes gemaakt door kinderen). Daarnaast beoordeelt de Kènjer Sjurie de speciale prijs “Sjoons Verkleide” (mooist verkleed) en reikt de winnaars van deze speciale prijs een eigen Kènjer Sjurie vaantje uit. Elk Kènjer Sjurielid krijgt een speciale Sjteek (jurypet) en een presentje als dank voor het jureren.

Installatie Kènjer Sjurie

De Kènjer Sjurie werd vanmiddag in de Optochhal in Sittard officieel geïnstalleerd. En dat gebeurde door niemand minder dan LVK-winnaar 2020, duo Spik en Span: zij overhandigden de kinderen symbolisch hun eigen sjuriemötsj te overhandigen en aansluitend speciaal voor de juryleden hun LVK winnende liedje  Vrunj tot de allerleste runj te zingen.

De Kènjer Sjurie kreeg daarnaast uitleg over het jureren en een rondgang langs de in aanbouw zijnde kèrkes. Deze bijeenkomst duurt tot ongeveer 15:30 uur.

Begeleiding

Ook dit jaar wordt de Kènjer Sjurie begeleid door Fieny Cals (directeur SBO het Mozaïek).

Kènjersjurie
De vers geïnstalleerde Kènjer Sjurie maakte meteen een eerste inspectierondje in de optochthal

Reacties