Red Ós Zitterd roept op tot tekenen van petitie

Foto: Sittard-Geleen.nieuws.nl

Actiecomité Red Ós Zitterd (ROZ) vindt dat er op korte termijn iets moet gebeuren om bezoekers langer in het stadscentrum te houden.

Daartoe is ROZ een petitie gestart. Binnenkort gaat het actiecomité in gesprek met wethouder Pieter Meekels (middelen). Dat laat Ad Smeets, een van de initiatiefnemers van ROZ weten in de groepsapp van de bij ROZ aangesloten winkeliers. Streekomroep Bie Ós ging naar aanleiding van de ontwikkelingen met Smeets in gesprek.

(Druk op afbeelding) In het radioprogramma Forum Op Vrijdag van Bie Os. mijn streekomroep spraken wij met Ad Smeets van actiegroep Red Os Zitterd. Na BIG: Burger Initiatief Gelaen, Platform Sittard en Burgers Eigen Baas is dit nummer vier in de rij van ontevreden burgers in de Gemeente Sittard-Geleen.

Geplaatst door Frans Schoonen op Vrijdag 14 februari 2020

ROZ luidde een aantal weken geleden al de noodklok over de situatie in het centrum van Sittard. Volgens ROZ kampt het centrum met teruglopende bezoekersaantallen en kost het de winkeliers steeds meer moeite om het hoofd nog boven water te houden. Grootste bronnen van ergernis bij de winkeliers en bezoekers van het centrum: te hoge parkeertarieven, de slechte onderhoudsstaat van de openbare ruimte en verkeerde accenten wat betreft handhaving.

Om daarin verandering te brengen is ROZ een petitie gestart, die zowel online als op papier – bij de winkeliers – kan worden ondertekend. Tijdens de – natte – weekmarkt van afgelopen donderdag werden bezoekers van de markt actief benaderd met vraag of ze het eens konden zijn met de petitie en of men deze wilde ondertekenen. Inmiddels hebben zo’n 1800 mensen dat gedaan.

De petitie wordt begin maart aangeboden aan het gemeentebestuur.

Cookieinstellingen