Tweede editie ‘Zittesje Vastelaoves Sjörkarreoptoch’

Foto: Sittard-Geleen.nieuws.nl

Carnavalsmaandagavond 24 februari 2020 trekt vanaf 20:33 uur de tweede Vastelaoves Sjörkarreoptocht door het centrum van Sittard.

De eerste Sjörkarreoptocht werd afgelopen jaar gehouden in het kader van het 5×11-jarig bestaan van Optoch Kommitee Zitterd (OKZ). Het werd direct een groot succes. Voor het OKZ reden om aan deze optocht dit jaar een vervolg te geven.

De optocht begint bij café ’t Sjterfhoes aan het Kerkplein om vervolgens via het Kerkstraatje en de Limbrichterstraat richting Markt te trekken alwaar de stoet na een ronde langs de cafés, wordt ontbonden. Diverse carnavalsmuziekgezelschappen brengen op de Markt een serenade. Gezien de lengte van de optocht is bij café de Kup in de Limbrichterstraat voorzien in een broodnodige (drink-)pauze. Een bekende spreekstalmeester zal daar de deelnemers becommentariëren.

Een vakkundige jury, bestaande uit de voorzitter van de officiële optochtsjurie Astrid Verblakt, burgemeester Sjraar Cox en OKZ-voorzitter Peet van Erp, za; alle sjörkarre aan een kritische blik onderwerpen. De deelnemers dienen zich bij deze beoordeling moeten neerleggen, er bestaat geen mogelijkheid om de VAR in te schakelen.

Deelname

Deelname aan deze optocht staat voor een ieder vrij. Wel zijn er enkele voorwaarden aan verbonden. Zo mag alleen met een echte (eenwielige) sjörkar, zonder mechanische aandrijving, worden deelgenomen. Verder moet de sjörkar voorzien zijn van (feest-)verlichting en een carnavalistisch thema hebben. Om vooraf zicht te krijgen op het aantal deelnemers stelt het OKZ aanmelding via [email protected] zeer op prijs.

Cookieinstellingen