‘Afterparty’ zoals vanouds, alleen veel vroeger

De afgelasting van de Sittardse kinderoptocht vanwege de harde wind weerhield menig carnavalist er niet van toch een feestje te vieren op de Markt in Sittard.

Want de traditie wil dat het na de kinderoptocht altijd nog lang gezellig is in het centrum van Sittard. Dat de kinderoptocht niet doorging betekende echter niet dat de gebruikelijke ‘afterparty’ hetzelfde lot was beschoren. Integendeel. Alleen begon die ditmaal een stuk vroeger op de dag.

Verschillende zaate hermeniekes, de Flanelle Lepkes, Sjtadskapel ’t Trumke en ’t Tröötje, de Auw Prinse en ’t Convent van Neit Prinse (CVNP) hielden vast aan hun jaarlijkse traditie om op die dag op stap te gaan. Het CVNP liep daarbij ondanks de harde wind zelfs de volledige optochtroute.

Omdat de temperatuur tot lenteachtige waarde opliep en het zonnetje zich zo nu en dan liet zien was het buiten op de terrassen van de cafés op de Markt – ondanks de soms loeiharde rukwinden – prima uit te houden. Ze stonden dan ook al snel vol.

En toen achtereenvolgens harmonie Sint Joseph, de Philharmonie en vervolgens beide muziekkorpsen samen op de Markt hun vastelaovespotpourri’s speelden zat de stemming er helemaal goed in. Voor menige feestvierder eindigde de dag dan ook niet anders dan gebruikelijk na de kinderoptocht.

Cookieinstellingen