Aantal vastgestelde gevallen coronavirus stijgt naar 382

Foto: CC0 Pete Linforth via Pixabay

In Nederland is nu bij 382 personen het nieuwe coronavirus vastgesteld. Dat meldt het RIVM op basis van informatie van de GGD.

Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) heeft 61 meldingen over nieuwe gevallen binnengekregen van de GGD’en, die lokaal verantwoordelijk zijn voor de bestrijding van het virus. Dat is een stijging van 19 procent.

Zoals maandagavond al duidelijk werd, is een vierde patiënt die het virus had overleden, een 78-jarige vrouw uit Goirle. De vrouw had al een kwetsbare gezondheid, zei de burgemeester van de Brabantse plaats.

Het RIVM adviseert sinds maandag mensen om voorlopig geen handen meer te schudden om verdere verspreiding tegen te gaan. Het kabinet heeft inwoners van Noord-Brabant verzocht om zoveel mogelijk thuis te werken. Dat verzoek kwam bovenop het RIVM-advies aan Brabanders om met milde gezondheidsklachten al thuis te blijven.

Uit het overzicht op RIVM.nl blijkt dat Limburg momenteel 32 besmettingsgevallen kent. Daarvan zijn er 27 vastgesteld in Zuid-Limburg, waarvan 13 in Sittard-Geleen, 7 in Maastricht, 5 in Beekdaelen en 2 in Simpelveld. Ten noorden van Sittard-Geleen telt Leudal 2 besmettingsgevallen en tellen Roermond, Peel en Maase en Venlo elk één door het virus besmette inwoner.

Cookieinstellingen