Haak- en breiactiviteiten in verzorgingshuizen afgelast wegens coronavirus

Foto: CC0 Pete Linforth via Pixabay

De voor woensdag 11, vrijdag 13 en zaterdag 14 maart op de agenda staande brei- en haakactiviteiten van Stichting De Regenboogboom zijn afgeblazen.

De activiteiten in het kader van NL Doet voor vrijwilligers en bewoners van Huize De Kollenberg, De Baenje en Hoogstaete zijn door de organiserende stichting afgeblazen. Vanwege een drietal coronabesmettingen in zorgcentrum Hoogstaete in de Sittardse wijk Hoogveld hebben veel deelneemsters zich al afgemeld.

Liny Coenen-Jennen van stichting De Regenboogboom: “Natuurlijk echt begrijpelijk gezien onze breisters niet meer zo piepjong zijn en zeker geen virus willen oplopen. Het kan ook altijd nog zo zijn dat een van ons zonder het te weten virusdrager is en ook dat kan voor de bewoners van de verzorgingstehuizen funest zijn. Omdat ik het verschrikkelijk zou vinden als een van de deelneemsters na de bijeenkomsten klachten krijgt ben ik in overleg met de drie zorgcentra tot de beslissing gekomen om de activiteiten voor dit moment af te zeggen en zeker zodra het virus uit de lucht en het land is wel weer iets te organiseren. Ik vind dit een moeilijke beslissing maar denk zeker dat jullie er begrip voor hebben.”

Cookieinstellingen