Platform Sittard ageert tegen plannen spoorvervoerders

Foto: Sittard-Geleen.nieuws.nl

Platform Sittard reageert op haar Facebookpagina op het bericht in De Limburger van vrijdag over het plan om de intercity Amsterdam-Maastricht niet meer te laten stoppen in Weert, Roermond en Sittard.

Het plan is volgens Platform Sittard niet geheel vrij van Arriva’s eigenbelang, het is beslist niet in het belang van Sittard-Geleen en het bevordert evenmin van het gebruik van het OV.

Op zijn Facebookpagina reageert Platform Sittard als volgt op het bericht in de krant:

Sittard geen intercity meer naar Amsterdam?

“Een groep spoorvervoerders (zonder de NS) pleit ervoor om de intercity Amsterdam-Maastricht niet meer te laten stoppen in Weert, Roermond en Sittard. Een groot deel van Limburg dus afsluiten van de rechtstreekse verbinding met Utrecht en Amsterdam. Een extra overstap in Eindhoven en voor reizigers uit Heerlen zelfs twee extra overstappen. Hoe onaantrekkelijk kun je het reizen per trein nog maken?

Station Sittard bedient bijvoorbeeld een regio van circa 150.000 inwoners. Tel daarbij op de overstappers uit Heerlen en de Duitse en Belgische reizigers uit de grensstreek. Dan bega je toch een blunder als de rechtstreekse intercity daar niet meer stopt en alleen maar een mager alternatief naar Nijmegen aangeboden wordt.

Arriva maakt deel uit van deze groep spoorvervoerders die dit plan zonder zicht op de regionale situatie vanachter het bureau verzonnen heeft. Realiseren ze zich wel dat de intercitytreinen in het spitsuur nu al vol zitten vanaf Sittard en Roermond? Of zou Arriva erop gokken dat als de NS-intercity niet meer stopt in Roermond en Sittard dat reizigers de Arriva stoptrein naar Maastricht nemen? Regelrecht eigenbelang dus. Het is in ieder geval geen voorstel dat het gebruik van het openbaar vervoer aantrekkelijker maakt, want de genoemde tijdwinst moet ook eerst nog maar haalbaar blijken.”

Cookieinstellingen