Zuyderland zoekt extra hulp binnen Zorgcentra en Thuiszorg

Foto: Sittard-Geleen.nieuws.nl

Zuyderland meldt op zijn website dringend en per direct op zoek te zijn naar ‘extra handjes’ in verband met het corona-virus.

Op dit moment zoeken worden vooral kandidaten gezocht voor de Zuyderland Zorgcentra en de Thuiszorg. Wie een zorg-opleiding heeft gevolgd en per direct beschikbaar is kan zich melden via [email protected]. Wie zich aanmeldt ontvangt van Zuyderland een interesseformulier. Verder neemt Zuyderland zo snel mogelijk contact op.

Zuyderland meldt verder dat alle externe priklocaties en bloedafnamefaciliteiten bij huisartsen zijn gesloten. Het laboratorium verzorgt in de regio de bloedafname voor poliklinische patiënten, op regionale prikposten, bij huisartsenpraktijken en bij patiënten thuis. In het kader van het beperken van contacten met corona (-verdachte) patiënten en het indammen van het verspreidingsrisico is besloten om alle externe priklocaties en bloedafnamefaciliteiten bij huisartsen per direct te sluiten.

Bloedprikken

Bloedprikken is vanaf dinsdag 17 maart alleen nog mogelijk in de ziekenhuislocaties in Sittard-Geleen, Heerlen, Brunssum en Kerkrade. Deze bloedafnamefaciliteiten zijn wel uitsluitend toegankelijk voor patiënten die geen typische klachten hebben zoals koorts (>38 °C) en tenminste één van de volgende respiratoire verschijnselen: hoesten, kortademigheid. Patiënten met deze klachten worden verwezen naar de speciaal voor deze groep patiënten ingerichte afnamefaciliteiten op de locatie Heerlen (Gebouw F, Kantoorflat). Kijk voor vragen over bloedafname op zuyderland.nl/bloedafname of neem contact op met uw huisarts.

Cookieinstellingen