Hondenbelastingcontroleurs gaan weer op pad

Hond aan de riem
Hond aan de riem
Foto: CC0 via pxhere

Elk jaar gaan controleurs op pad om te controleren of mensen die een hond hebben de hondenbelasting wel hebben betaald.

De gemeente laat weten dat vanaf 1 juni controleurs huis-aan-huis gaan controleren op het bezit van honden.

De controles worden uitgevoerd door controleurs van BsGW (Belastingsamenwerking Gemeenten en Waterschappen). Ze bellen bij mensen aan om te kijken of ze een hond hebben.

De controleurs kunnen zich legitimeren, dus vraag hen gerust naar hun legitimatie. Uiteraard worden bij de controles de voorgeschreven maatregelen als gevolg van het coronavirus (1,5 meter afstand, hygiënemaatregelen e.d.) in acht genomen.

Belastingplichtig

Ieder die één of meer honden houdt, is automatisch belastingplichtig en wettelijk verplicht hiervan aangifte te doen. Het aantal honden op een adres bepaalt de hoogte van de aanslag.

Tarieven

Het tarief voor de hondenbelasting in de gemeente Sittard-Geleen is €89,45 per hond en €313,35 voor een kennel. Je vindt deze tarieven ook op www.bsgw.nl.

Boete

BsGW adviseert hondeneigenaren die één of meer hond(en) niet hebben aangegeven, dit zo snel mogelijk te doen. Daarmee kunnen onnodige boetes worden voorkomen. Als tijdens de controle blijkt dat de houder van één of meer honden geen aangifte heeft gedaan, dan loopt deze het risico dat een bestuurlijke boete wordt opgelegd.

Digitaal aanmelden

Het aanmelden of afmelden van een hond, kan het snelste via de persoonlijke pagina op de website www.bsgw.nl. Log in met jouw DigiD. Ook wijzigingen in het aantal honden kun je doorgeven via deze persoonlijke pagina. De melding is dan direct geregeld.

Telefonisch aanmelden

Inwoners die geen internet hebben, kunnen een hond ook telefonisch aanmelden via de BsGW-telefoon: 088-8420420. Houd jouw BSN bij de hand als je belt. De medewerkers zijn van maandag tot en met vrijdag telefonisch bereikbaar van 09:00 tot 17:00 uur. Meer informatie over de hondenbelasting vind je op www.bsgw.nl.

Cookieinstellingen