Zuid-Limburg kan kennismaken met Kollenbergboeren

Foto: Sittard-Geleen.nieuws.nl

In het noordelijke deel van Zuid-Limburg, grofweg tussen Stein en de regio parkstad, doen zich kansen voor om te komen tot één of wellicht meerdere coöperatieve boerderijen.

Op Zuid-Limburgse leest geschoeid uiteraard. Het initiatief heet Kollenbergboeren. De naam verwijst naar de Kollenberg bij Sittard, de meest noordelijke uitloper van het Limburgse Heuvelland. Kollenbergboeren is een initiatief van Douwe Korting en Boudewijn Tooren. Beiden afkomstig uit Noord-Brabant, zelfstandig ondernemer en al jaren intensief betrokken bij de (ook) coöperatieve Herenboerderijen.

Een sociaal experiment dat zich kan ontwikkelen tot een duurzame mini-maatschappij

Kollenbergboeren biedt deelnemers de mogelijkheid om zelf in een belangrijk deel van hun voedsel te voorzien door samen met anderen, onder wie een boer, een coöperatieve boerderij te starten. Zo’n bedrijf staat staat volgens de initiatiefnemers garant voor gezond en duurzaam geproduceerd voedsel en levert ook een bijdrage aan meer natuur, een betere bodem, een prettiger woonomgeving en een mooier leven voor dier en mens. Want met elkaar voedsel produceren is leuk, leerzaam en verleid je om te bouwen aan een duurzame minisamenleving waar je gewoon blij van wordt.

Nieuwsgierig geworden?

Cookieinstellingen