Grote hoeveelheden geld en verdovende middelen aangetroffen

Foto: Anke Hendrix

De recherche van Limburg en de Landelijke Recherche hebben op zaterdag 13 juni op meerdere locaties in Limburg doorzoekingen verricht.

Dat gebeurde in het kader van een onderzoek naar criminelen die zich bezighouden met harddrugshandel en witwassen. Op vijf locaties in Maastricht en Meerssen werden invallen gedaan. Daarbij werden twee verdachten aangehouden en grote hoeveelheden geld en verdovende middelen aangetroffen.

Het onderzoek werd uitgevoerd in intensieve samenwerking tussen de recherche van Limburg en de Landelijke Recherche. Zaterdagavond werd er door de politie gelijktijdig binnengevallen in panden in Maastricht en Meerssen. Hier zijn twee verdachten aangehouden, twee mannen uit Maastricht in de leeftijd van 30 en 33 jaar oud. Vervolgens is in panden uitvoerig gezocht naar bewijsmateriaal, drugs en geld. Omdat we weten dat criminelen vaak hele inventieve manieren hebben om bijvoorbeeld geld of verdovende middelen te verstoppen, werden drugs-en geldhonden ingezet. Uiteindelijk werden er enkele honderdduizenden euro’s aangetroffen en vermoedelijk zo’n twintig kilo cocaïne. Ook zijn een geldtelmachine, een sealapparaat en een auto in beslag genomen.

Financieel rechercheren

Het onderzoek wordt uitgevoerd door een FinEc-team van de Landelijke Recherche, in nauwe en goede samenwerking met de Politie Limburg, onder leiding van het Landelijk Parket van het Openbaar Ministerie. Een FinEc-team is gespecialiseerd in financieel rechercheren en richt zich op het aanpakken van de internationaal georganiseerde criminaliteit. Zonder geld als smeerolie kan de engine of crime niet draaien. Bovendien is financieel gewin uiteindelijk altijd het doel van criminelen. Financieel rechercheren is een beproefde methodiek voor het blootleggen van netwerken, het identificeren van daders, het vaststellen van feiten en omstandigheden en het verzamelen van bewijs in strafrechtelijke onderzoeken.

Cookieinstellingen