Vragen GroenLinks over brandveiligheidsonderzoek hoogbouw

Foto: Sittard-Geleen.nieuws.nl

Naar aanleiding van een bericht in de Volkskrant van 17 juni over mogelijk niet brandveilige hoogbouw in Nederland stelt de raadsfractie van GroenLinks vragen een aantal vragen aan het College van B&W.

In november 2018, anderhalf jaar na de brand in de 23 verdiepingen tellende Grenfell toren in Londen, die daarbij in een gigantische fakkel veranderde en waarbij 71 mensen het leven lieten en nog eens 77 mensen gewond raakten, heeft minister Ollongren van BZK de Nederlandse gemeenten gevraagd om de risico’s van hoogbouwpanden met gevelbekleding in kaart te brengen.

Volgens het artikel in de Volkskrant hebben pas 28 van de 50 grootste gemeenten deze inventarisatie afgerond. Sittard-Geleen behoort tot de gemeenten die nog niet klaar zijn met het bepalen van de brandveiligheid van de hoogbouw.

De raadsfractie van GroenLinks wil van het College van B&W weten wanneer met de risico-inventarisatie is gestart, wat de huidige stand van zaken is en wanneer de uitkomsten van de inventarisatie bekend worden gemaakt.

Volgens de GroenLinks-fractie kan de berichtgeving in de Volkskrant bij bewoners en omwonenden van hoogbouwpanden gevoelens van onrust teweeg brengen. Ook om die reden moet er zo spoedig mogelijk duidelijkheid over de brandveiligheid komen.

Cookieinstellingen