Hanenhof wordt voorlopig raadszaal

Hanenhof, Geleen
Hanenhof, Geleen
Foto: Sittard-Geleen.nieuws.nl

Wanneer vanaf 1 juli weer een aantal coronamaatregelen wordt versoepeld kan ook de uit 37 raadsleden bestaande gemeenteraad van Sittard-Geleen weer fysiek vergaderen.

Als alles volgens verwachting verloopt zijn vanaf 1 juli namelijk weer bijeenkomsten van maximaal 100 personen toegestaan. Daarbij geldt nog wel steeds de regel dat men onderling anderhalve meter afstand moet betrachten.

Omdat de raadszaal in het gemeentehuis van Geleen niet zodanig ruim van opzet is dat raadsleden, wethouders, griffie en raadsvoorzitter daar de regel van anderhalve meter afstand bewaren tot elkaar kunnen respecteren vinden de vergaderingen voorlopig plaats in de Hanenhof in Geleen.

Het wordt dan voor burgemeester Hans Verheijen de eerste keer dat hij de raadsleden tijdens een gezamenlijke vergadering in levenden lijve bijeen ziet.

Verheijen maakte zijn entree als nieuwe burgervader van Sittard-Geleen toen Nederland in intelligente lockdown ging. Sindsdien werden de raadsvergaderingen en de raadsrondes online afgewerkt en dat ging na wat gewenning prima. Toch vinden raadsleden en het College het prettiger om samen fysiek te kunnen vergaderen. Het maakt voor de fracties in elk geval het voeren van ruggespraak tijdens schorsingen een stuk eenvoudiger.

De raadsrondes en de raadsvergaderingen die in de Hanenhof worden gehouden zijn via de website van de gemeente live te volgen via een audioverbinding.

Cookieinstellingen