Bezinningshuis Regina Carmeli lijdt zwaar onder coronacrisis

<em>Karmelietessen Sittard</em>
Karmelietessen Sittard
Foto: Sittard-Geleen.nieuws.nl

Bezinningshuis Regina Carmeli van de zusters Karmelietessen in Sittard ondervindt – net als de horeca – de pijnlijke gevolgen van de coronacrisis.

Misschien niet helemaal passend om het bezinningshuis te vergelijken met de horeca, maar de problemen die de beperkende maatregelen voor de exploitatie van het bezinningshuis met zich meebrengen zijn vergelijkbaar.

In de nieuwsbrief van juni laat zuster Gisela weten dat sinds de intelligente lockdown tot 1 juni geen gasten meer konden worden ontvangen. Sinds begin juni zijn gasten weer welkom, maar tot nu toe laten die het grotendeels afweten. Er zijn slechts enkele mensen voor een of twee nachten in huis geweest. Alle groepen voor juni waren geannuleerd en ook voor al geboekte groepen voor juli en later in het jaar komen er annuleringen binnen.

Zuster Gisela schrijft: “Hartelijk dank aan de mensen, die in de afgelopen weken een gift overgemaakt hebben voor ‘afgelaste retraite’, ‘donatie in tijd van corona'”. Maar ook laat ze weten dat de zusters aan het einde van dit jaar zullen bekijken of het klooster als bezinningshuis door kan gaan. “We hopen dat we een huis van gebed mogen blijven, waar mensen welkom zijn, om tot rust en dichter bij God te komen, waar ze kunnen/leren bidden en kracht en moed vinden voor hun leven van alledag.” Ook Pieterpadgangers overnachten regelmatig bij de zusters.

Wie de zusters wil steunen met een gift kan deze overmaken aan: Zusters Karmelietessen Sittard, IBAN NL17ABNA0445795085; BIC: ABNANL2A.

De zusters vragen echter niet enkel om een gift. “De opdracht voor ons, de zusters karmelietessen van het Goddelijk Hart van Jezus, blijft om in deze crisistijd iedere dag intensief te bidden voor alle mensen die door de coronacrisis in problemen terecht zijn gekomen, de zieken, mensen die rouwen om een dierbare, mensen die nog steeds niet op bezoek mogen gaan of bezoek ontvangen, mensen die zorgen hebben over het voortbestaan van hun bedrijf of hoe ze aan meer inkomsten kunnen komen.”

Cookieinstellingen