PvdA zamelt kinderfietsen in voor ANWB-fietsenplan

Foto: CC0 Tomasz Mikołajczyk via Pixabay

Zaterdag 11 juli aanstaande komen de PvdA afdeling Westelijke-Mijnstreek en de PvdA Echt-Susteren in actie voor het ANWB-Kinderfietsenplan.

In het kader van dit Kinderfietsenplan worden kinderfietsen gezocht voor kinderen in de leeftijd van 8 tot 18 jaar met een wielmaat van 24, 26 of 28 inch. Naast een tweede leven voor deze kinderfietsen, ingegeven door een sociale betrokkenheid met gezinnen die het niet al te breed hebben is er ook nog sprake van de factor duurzaamheid. Immers de fietsen worden op een effectieve manier hergebruikt. Afdelingsvoorzitter El Attal: “Voor té veel gezinnen is de aanschaf van een kinderfiets een financieel moeilijke aanschaf. Wij vinden het belangrijk dat ook kinderen in gezinnen met minder geld een fiets hebben.”

De oude fietsen kunnen een wezenlijke bijdrage leveren aan de vrijheid van jongeren om ook te kunnen gaan en staan waar ze willen.

Fietsen worden naar een centraal verzamelpunt gebracht, opgeknapt en ingevoerd in het registratiesysteem van de ANWB. Via het Nationaal Fonds Kinderhulp kan de Stichting Leergeld aanvragen indienen voor kinderen in de leeftijd tussen de 8 en 18 jaar die een fiets nodig hebben.

Zaterdag 11 juli aanstaande breng- en ophaalactie!

Wilt u een fiets voor 8 tot 18-jarige kinderen doneren? Dan kunnen fietsen voor Echt-Susteren tussen 11:00 en 14:00 uur afgegeven worden op de Markt in Nieuwstadt. Kan de fiets écht niet gebracht worden neem dan even contact op via: 06-53967129.

Voor Sittard-Geleen kunnen de fietsen tussen 11:00 en 14:00 uur gebracht worden naar de locatie voormalig zwembad Vijverweg (Stadspark). Als het écht niet anders kan kunt u bellen naar 0648242509 om de fiets(en) op te laten halen.

Cookieinstellingen