Aangehouden hardrijder had nog twee jaar Belgische cel tegoed

Foto: Sittard-Geleen.nieuws.nl

Bij een snelheidscontrole op de N280 bij Roermond heeft de politie een hardrijder aangehouden die nog meer op zijn kerfstok had.

De man werd aangehouden omdat 52 kilometer per uur te hard reed. Dat leidde tot invordering van zijn rijbewijs. Maar dat bleek de man niet te hebben en evenmin had hij een identiteitsbewijs bij zich. Om zijn identiteit vast te kunnen stellen werd de man naar het politiebureau gebracht. Daar bleek dat de man geen vaste woon- of verblijfplaats heeft. Bovendien werd vastgesteld dat tegen de man een Europees aanhoudingsbevel liep: de man heeft nog een gevangenisstraf van twee jaar openstaan in België.

Verder kreeg de man een proces verbaal voor het overschrijden van de maximum snelheid, rijden zonder rijbewijs en het niet bij zich hebben van een identificatiebewijs. Verder werd van nog 3 andere bestuurders het rijbewijs ingevorderd omdat ze veel te hard reden. Verder liep een bestuurder die onder invloed van alcohol achter het stuur zat tegen de lamp.

Heuvelland

Net als vorig weekend vonden er weer verkeerscontroles plaats in het Heuvelland. Daar was het ditmaal wat toeristisch verkeer betreft opvallend rustig.

Cookieinstellingen