Burgemeester mag drugspand in Born 6 maanden sluiten

Rechtbank Roermond
Rechtbank Roermond
Foto: CC0

Op 11 januari van dit jaar vond in een woning in Born een vuurwerkexplosie plaats. Daarbij verloor een inwoner een hand.

Tijdens het daaropvolgende onderzoek trof de politie een aanzienlijke hoeveelheid van verschillende soorten drugs (ketamine, [meth] amfetamine pasta, XTC, mogelijke grondstoffen voor de vervaardiging van drugs, jerrycans met methanol, hennep en hashish) aan. Daarnaast bleek er een flinke hoeveelheid illegaal vuurwerk aanwezig te zijn en werden er diverse (vuur- en luchtdruk-)wapens met munitie aangetroffen.

Zie ook:

Naar aanleiding daarvan besloot de burgemeester om de woning met ingang van 5 juni voor de duur van 6 maanden te sluiten. Daartegen maakten de bewoners bezwaar. Ze verzochten de voorzieningenrechter om een voorlopige voorziening te treffen. De gemeente heeft daarop besloten de woningsluiting op te schorten in afwachting van de uitspraak van de voorzieningenrechter.

Volgens de voorzieningenrechter heeft de gemeente op grond van de hoeveelheid aangetroffen drugs gehandeld conform het Damoclesbeleid.

Verder ziet de rechter in hetgeen de bewoners hebben aangevoerd tegen de sluiting van de woning (waaronder revalidatie, psychische hulpverlening en een penibele financiële situatie) geen bijzondere omstandigheden op grond waarvan het besluit tot sluiting van de woning als een onevenredige maatregel zou kunnen worden aangemerkt.

Cookieinstellingen