Gemeente pakt onveilige verkeerssituatie kruising Vouerweg aan

Foto: Sittard-Geleen.nieuws.nl

Onlangs gebeurde er een ongeval op de onoverzichtelijke kruising van de Vouerweg en de Rijksweg Noord in Sittard.

Eerdere klachten over de situatie ter plaatse leidden ertoe dat de gemeente een verkeersspiegel plaatste om verkeer dat vanuit Overhoven vanaf de Vouerweg de Rijksweg op wil rijden of oversteken beter zicht te geven op het verkeer op de Rijksweg Noord. Die spiegel blijkt evenwel niet afdoende, want hij biedt een vertekend beeld en wie ter plekke onbekend is heeft vaak niet eens in de gaten dat er een spiegel staat.

Omdat het niet de eerste keer was dat op dit onoverzichtelijke punt een ongeval gebeurde leidde dat tot veel reacties uit de omgeving. Raadslid Fred den Rooijen stuurde naar aanleiding daarvan een oproep aan de wethouder op korte termijn actie te ondernemen om aan de onveilige situatie een eind te maken. En dat sorteerde effect, aldus Den Rooijen.

De gemeente gaat nu op korte termijn de twee parkeerplaatsen op de Rijksweg Noord vlak voor de Vouerweg met jumboblokken buiten gebruik stellen, zodat er een beter zicht op de Rijksweg ontstaat. De omwonenden worden daarvan schriftelijk op de hoogte gebracht.

Wanneer de gemeente start met markeringswerkzaamheden op de Rijksweg Noord wordt er op de Vouerweg witte markering aangebracht om automobilisten iets te sturen in het verder naar rechts opstellen bij het oprijden van de Rijksweg Noord.

Verder geeft de gemeente aan dat bij de reconstructie van de Rijksweg Noord, die binnen enkele jaren plaats zal vinden, ook wordt bezien hoe de kruising Vouerweg-Rijksweg Noord het beste kan worden aangepast.

Cookieinstellingen