Kun je straks weer schaken in het centrum van Geleen?

Eind vorige eeuw kon je in het centrum van Geleen op straat schaken met levensgrote schaakstukken.

Op de Salmstraat was met zwart-witte tegels een schaakbord uitgezet. Mensen kwamen daar schaken en voorbijgangers hielden halt en keken belangstellend toe.

Nancy Kaufmann, raadslid van de Stadspartij Sittard-Geleen-Born, raakte erover in gesprek met een Geleense ondernemer. Het leek beiden een leuk idee om dat schaakspel weer terug te brengen in het Geleense centrum. De ondernemer bood aan om samen met andere ondernemers de schaakstukken te sponsoren. De schaakvereniging is geïnteresseerd en ook het Centrummanagement staat open voor het idee. De gemeente zou het initiatief kunnen faciliteren door op een geschikte plek in het centrum een schaakbord in de bestrating te verwerken.

Reden voor Kaufmann om, na overleg met centrummanager Davy Nieuwendijk, op persoonlijke titel een verzoek in te dienen bij het College van B&W om nog deze zomer een plek aan te wijzen in het centrum waar gemeentewerken het schaakbord kan aanleggen.

Tevens vraagt Kaufmann om een jeu de boules-baan aan te leggen in het plantsoen achter het gemeentehuis. En tenslotte vraagt ze het College om zo snel mogelijk te voldoen aan de wens van veel inwoners van Geleen om de fraaie banken die tot voor enkele jaren op de nieuwe Markt stonden daar weer terug te brengen. Die banken verdwenen destijds vanwege de vele klachten van omwonenden die ’s avonds overlast ondervonden van hangjongeren die zich bij en op de banken verzamelden. Wel voegt ze eraan toe dat vooraf moet worden bedacht hoe moet worden omgegaan met eventuele overlast.

Het zijn volgens Kaufmann simpel te realiseren ideeën die weinig tijd, geld en moeite hoeven te kosten, en die de uitstraling van het centrum van Geleen ten goede zullen komen.

Cookieinstellingen