Sloop voormalige bibliotheek en muziekschool gestart

Foto: Sittard-Geleen.nieuws.nl

Het terrein rondom het voormalige pand van de bibliotheek en de muziekschool op de hoek van de Broeksittarderweg en de President Kennedysingel is afgezet met hekken.

Het pand wordt gesloopt. De sloop van het pand maakt onderdeel uit van de plannen die de gemeente heeft opgesteld voor de herontwikkeling van het gebied dat wordt begrensd door de President Kennedysingel, de Lahrstraat, de Swentiboldstraat en de Broeksittarderweg. Na de sloop verrijst op die plek de nieuwe brandweerkazerne. Als die gereed is is de iets verderop gelegen oude kazerne op de Swentiboldstraat aan de beurt om gesloopt te worden.

Vanwege het bij de sloopwerkzaamheden te verwachten vrachtverkeer is de wegversmalling aan het begin van de Broeksittarderweg deze week weggehaald. Er geldt een maximum snelheid van 30 kilometer per uur. Op dit moment is er nog geen definitief ontwerp van de in/uitgang van nieuwe brandweerkazerne beschikbaar. De versmalling komt te zijner tijd terug op een dusdanige plek dat de brandweer er bij het uitrukken van voertuigen geen hinder van ondervindt.

Cookieinstellingen