Op 11 oktober klein Oktoberfeestevenement in Geleen

Foto: Sittard-Geleen.nieuws.nl

Het Oktoberfeest van Sittard, ongetwijfeld het grootste en drukst bezochte najaarsfeest van het land, gaat dit jaar vanwege de coronacrisis niet door.

Gisteren werd bekend dat er in Stein een kleinschalig evenement wordt georganiseerd en vandaag blijkt dat ook in Geleen een evenement in Oktoberfest-stijl plaats gaat vinden.

Het idee daarvoor was al in 2019 geboren toen dirigent Marc Doomen van de Geleense harmonie St. Augustinus samen met medeorganisatoren Ronald Jaspers en Henk van Hout het Oktoberfeest in Sittard bezochten. Na een bezoek aan het frühshoppen van die Zu helle Kapelle bij Ernesto’s ontstond het idee om in 2020 een pré-oktoberfeest in Geleen te organiseren in de week vóór het Sittardse Oktoberfeest.

Helaas leek het coronavirus roet in het eten te gooien, maar nu is de kogel tóch door de kerk en heeft bovenstaand drietal samen met Jack Klinkers, Paul Wouters en Hanenhof-uitbater Jean Verkuylen een coronaproof evenement weten te organiseren.

Op zondag 11 oktober organiseert harmonie St. Augustinus uit Geleen van 12:00 tot 17:00 uur das Große Augustiner Frühshoppen met medewerking de Augustinerkapel, die Neuländer Wirtshausmusi en de befaamde Böhmerwaldkapel uit Schinnen. Dan wordt ook de eerste miss Augustinus uitgeroepen en gepresenteerd.

Op het plein voor de Hanenhof zullen maximaal 250 zitplaatsen worden verkocht en zal aan álle Covid-19 richtlijnen van het RIVM worden voldaan. De kaartverkoop begint volgende week via onder andere de Facebookpagina van harmonie Augustinus.

Cookieinstellingen