Coronaproof rally LEO Club brengt 1850 euro op

Foto: LEO Club Sittard-Geleen

LEO Club Sittard-Geleen geniet vooral bekendheid door de rally’s die de club elk jaar organiseert om geld bijeen te brengen voor het goede doel.

Met dat geld werden in het verleden bijvoorbeeld al de Stichting Wensambulance en het Jeugdcultuurfonds gesteund.

Vanwege de coronapandemie besloot LEO Club Sittard-Geleen de jaarlijkse rally in de gebruikelijke vorm – rally met lunch onderweg en na terugkeer een feestelijke avond met muziek – af te gelasten. Maar er kwam wel een alternatief, waarmee toch geld ingezameld kon worden voor het goede doel.

In plaats van een gezamenlijke rally te organiseren werd besloten dat iedereen die dat wilde op eigen gelegenheid en op een moment dat het beste paste de rally kon rijden. Daarvoor hoefde men alleen maar een route te kopen.

De opbrengst van de routeverkoop komt ten goede aan Kasteelpark Born. Ten gevolge van de lockdown aan het begin van het nieuwe seizoen kon het Kasteelpark geen inkomsten tegemoet zien, terwijl de dieren toch elke dag hun voer moeten krijgen…

Om de horeca-partners van de lokale LEO Club ook wat steun te bieden konden rallyrijders lunchpakketten bestellen bij De Vief Heringe en Soupa Doupa.

Jonathan Felix, president van LEO Club Sittard-Geleen: “Normaal organiseren wij acties voor het goede doel en dan is het voor onze club de uitdaging om ondernemers zoveel mogelijk sponsorgeld ‘uit de zakken te kloppen’. Voor kleine ondernemers, zeker in de horeca, zijn deze maanden echter angstige tijden, dus ook zij moesten baat hebben bij onze actie!”

En zo sneed het mes aan drie kanten: iedereen kon coronaproof de rally rijden, er werd geld ingezameld voor het Kasteelpark en twee lokale horecaondernemers hadden er tijdens de lockdown wat extra omzet door.

Zondag werden het Kasteelpark, cateraar Soupa Doupa en De Vief Heringe verrast met een cheque met de opbrengst van de coronaproof gereden rally.

De Vief Heringe – Foto: Sittard-Geleen.nieuws.nl
Soua Doupa – Foto: LEO Club Sittard-Geleen
Cookieinstellingen