Scholieren DaCapo College ruimden zwerfafval op

Een derde van de 'oogst'
Foto: Han van Mourik

Komende zondag is het internationale Clean Up Day, een dag waarop talloze mensen de handen uit de mouwen steken om zwerfvuil op te ruimen.

Vorig weekend werd op diverse plekken in Sittard-Geleen op initiatief van CNME De Rollen in samenwerking met de gemeente alvast begonnen met het opschonen van de openbare ruimte door inwoners van de gemeente. En ook komend weekend gaan er mensen op pad om hetzelfde te doen in andere delen van de stad.

Ook leerlingen in het voortgezet onderwijs kwamen in actie. Dinsdag waren het leerlingen van het DaCapo College aan de Havikstraat in Sittard die er gewapend met vuilniszakken, handschoenen en afvalprikkers op uit trokken om delen van het Limbrichterveld eens onder handen te nemen. Soms was het zwerfaval van uitzonderlijk kaliber. Zo werd er bijvoorbeeld een kapotte magnetron aangetroffen. Voor sommigen is het kennelijk teveel moeite om zo’n versleten elektronisch apparaat naar de milieustraat te brengen, waar je het gratis en voor niks in een container met afgedankte elektronische apparaten kunt dumpen. Maar net zo erg zijn mensen die achteloos lege blikjes, flesjes, plastic verpakkingen en ander afval in de openbare ruimte achterlaten.

De leerlingen gingen in drie groepen verdeeld over drie dagdelen de straat op, op zoek naar afval. De oogst van een kleine twee uurtjes afval rapen was flink. Net als vorig jaar haalden de leerlingen ook nu weer een paar honderd kilo afval op.

Reacties