Motie “Sloop de sloopregeling” aangenomen

... nieuwbouw ...
... nieuwbouw ...
Foto: Sittard-Geleen.nieuws.nl

De door de raadsfractie van het CDA met steun van de PVV-fractie ingediende motie ‘Sloop de sloopregeling’ werd tijdens de raadsvergadering van 8 oktober met een ruime meerderheid aangenomen.

“Hiermee gaat een lang gekoesterde wens van het CDA Sittard-Geleen in vervulling. Wij lezen dagelijks in de media dat de woningmarkt in alle segmenten al heel wat jaren op slot zit. Mede als gevolg van de crisis vanaf eind 2008, het invoeren van de verhuurdersheffing en niet te vergeten de sloopfondsregeling,” aldus Jos Schlössels van de CDA-raadsfractie.

Al in oktober 2018 maakte de fractie het college van Sittard-Geleen deelgenoot van haar constatering dat de sloopfondsregeling (nu compensatieregeling) een groot beletsel vormt bij de uitvoering van de woonvisie. Een maatregel die in de ogen van het CDA nu écht achterhaald is, die echter wel in relatie tot de geschetste behoefte anno 2020 nog altijd de boventoon in het woonbeleid voert: “één woning erbij is (elders nog altijd) één er af”. Het CDA vindt dan ook dat deze regel snel op de schop moet voor het te laat is. Met het aannemen van de motie moet het na jaren van stilstand nu eindelijk weer mogelijk worden dat inwoners van de gemeente zonder deze belemmerende maatregel kunnen bouwen en daarmee tevens kunnen bouwen aan hun toekomst.

Cookieinstellingen