Support jong talent van Kunstbende Limburg via livestream op zondag 18 oktober!

Foto: © Kunstbende

Na een periode vol online activiteiten in KLUB Kunstbende en coronaproof optredens voor onder andere bejaardentehuizen en zorginstellingen staan alle talentvolle artiesten klaar om het Kunstbende-podium te bestormen en zich te presenteren aan de jury.

Op zondag 18 oktober wordt in Limburg de voorronde gehouden in Schouwburg De Domijnen en Poppodium VOLT via livestream. De beste acts stromen door naar de finale op het Kunstbende Young Creators Festival in Amsterdam op 7 en 8 november 2020. De livestream van Limburg is op 18 oktober te volgen op kunstbende.nl/limburg-live.

Programma

Tijdens de voorronde treden jonge makers van 13 tot en met 18 jaar uit alle hoeken en gaten van Limburg in verschillende kunstcategorieënop. Verwacht acts met allerlei thema’s en in de meest uiteenlopende genres, van strakke hiphopdans en geavanceerde draaitechnieken tot wervelende fashioncollecties en spetterende spoken word. Een jury vol professionals is op veilige afstand aanwezig om de makers te beoordelen. Het programma is van 11:15 tot 18:00 uur en om 19:00 uur begint de prijsuitreiking. Via een chatbox op deze pagina kan men de hele middag vragen stellen en alle deelnemers supporten.

Samen gaan we door

Afgelopen maanden heeft Kunstbende diverse activiteiten georganiseerd voor jong talent, waaronder KLUB TV op Instagram, maar ook verschillende live-optredens op een mobiele LandRover voor bejaardentehuizen en zorginstellingen.

Marjolein Rietveld, directeur Kunstbende: “Corona laat jonge makers duidelijk geen roet in het eten gooien, we zien dat ze online extra vindingrijk en actief zijn geworden in het uiten van hun creativiteit. Ze zoeken elkaar online meer dan ooit op, dat hebben we deafgelopen tijd echt gemerkt. Als Kunstbende zijn we verantwoordelijk om jonge makers verder op weg te helpen, ook in deze lastige tijd. We voelen ons zeer gemotiveerd om samen met onze partners de jonge makers een podium te bieden. Iets waar veel jongeren al meer dan een half jaar op hebben moeten wachten. Elk podium biedt de jonge makers de beste omstandigheden binnen de maatregelen; ze kunnen gewoon optreden, op een professioneel podium en via livestream.”

Over Kunstbende

Kunstbende organiseert in 2020 voor de 30e keer dé landelijke wedstrijd voor jong- en creatief talent. In acht verschillende categorieën, te weten dans – dj – expo – fashion – film – muziek – taal – theater, kunnen deelnemers hun werk en talent laten zien. In Limburg strijden jaarlijks dik 350 jongeren van Eijsden tot Mook om een plekje in de landelijke finale van Kunstbende. Door de enorme animo van jongeren in de categorie MUZIEK en DJ is de organisatie van Kunstbende Limburg genoodzaakt extra selectierondes te organiseren. Kunstbende wordt in Limburg georganiseerd door Buro Pinkpop.

Cookieinstellingen